Content Oriented Web
Make great presentations, longreads, and landing pages, as well as photo stories, blogs, lookbooks, and all other kinds of content oriented projects.
Міжнародний стандарт репутації адвоката – принцип чесності і добропорядності.
24 04 2019

интерфакс шмаков презентация 2Беззаперечно, що чесність адвоката має значення для довіри суспільства до адвокатури та престижу цієї професії. Репутація адвоката завжди є результатом його поведінки під час взаємин з клієнтами, колегами та іншими суб’єктами адвокатської діяльності.

Для команди адвокатів LS GROUP – принцип чесності та добропорядності є  базовими, а членство в міжнародних професійних організаціях адвокатів без їх дотримання не можливі. Як зазначають в НААУ, приєднання українських адвокатів до Міжнародної асоціації адвокатів (IBA) та Ради адвокатських і правничих товариств Європи (CCBE) також свідчить про високоморальність вітчизняних юристів.

Згідно з чинною статтею 12-1 Правил адвокатської етики «Чесність та добропорядна репутація» адвокат повинен бути добропорядним, чесно та гідно виконувати свої професійні обов’язки.

Адвокату заборонено робити завідомо неправдиві заяви стосовно суті доручення, фактичних обставин, що мають до нього відношення, їх правової оцінки, прав і обов’язків адвоката, клієнта, а також обсягу своїх повноважень щодо представництва інтересів клієнта.

У статті, яка регламентує діяльність адвоката у суді, слово «порядність» замінено на термін «добропорядна репутація», який більш влучно характеризує адвоката як професіонала. Визначено, що під час здійснення професійної діяльності в суді адвокат повинен бути добропорядним, поводити себе чесно та гідно, стверджуючи повагу до адвокатської професії.

Змінами до статті 65 Правил визначено, що у межах дотримання принципу чесності і добропорядної репутації адвокат має надавати достовірну інформацію до Єдиного реєстру адвокатів України, органам адвокатського самоврядування, членам органів адвокатського самоврядування під час здійснення ними повноважень.

Згідно ст. 34 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» порушення правил адвокатської етики є підставою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, що 17 квітня 2019 року на офіційному сайті Національної асоціації адвокатів України опубліковано зміни до Правил адвокатської етики, які були доповнені статтею 12-1 «Чесність та добропорядна репутація» та змінами до ст. ст. 44, 65 Правил. Затверджені зміни та доповнення спрямовані на підвищення престижу адвокатської професії, удосконалення вимог до адвокатів, належне здійснення діяльності з надання професійної правничої допомоги.