Content Oriented Web
Make great presentations, longreads, and landing pages, as well as photo stories, blogs, lookbooks, and all other kinds of content oriented projects.
Партнер LS Group Дмитро Мельник на тренінгу в академії ДТЕК представив практичні аспекти захисту в кримінальних провадженнях у сфері економіки.
29 11 2018

2 - МельникДмитро Мельник, адвокат та партнер юридичної компанії LS Group, взяв участь в практичному тренінгу Академії ДТЕК для фахівців юридичних служб та підрозділів безпеки однієї з найбільших приватних вертикально-інтегрованих енергетичних компаній України.

Дмитро Миколайович представив практичні аспекти захисту правсвобод і законних інтересів менеджменту та працівників енергокомпанії на прикладі конкретних справ.

Практика свідчить, що кримінальні переслідування в непоодиноких випадках ініціюються бізнес-конкурентами з метою впливу на керівників підприємств чи їх виробничу діяльність з метою отримання будь-яких поступків – перерозподілу сфер чи території діяльності, заволодіння активами чи зміні їх власників, блокування або дестабілізації виробництва.

Чинний КПК України надає суттєві повноваження правоохоронним органам при розслідуванні кримінальних проваджень.

Після внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронці отримують можливість проводити повний комплекс слідчих заходів, які потенційно можуть заважати нормальній роботі підприємства та створити загрозу втрат активів.

З огляду на викладене особливу актуальність набуває превентивна протидія потенційно-можливим діям правоохоронних органів та мінімізації їх втручання в діяльність підприємства, розробка та впровадження стратегії поведінки при досудовому розслідуванні, організація медіа-кампаній для захисту репутації топ-менеджменту і компанії чи формування вірного сприйняття «конфлікту» громадськістю.

Можливо констатувати, що професійний аналіз рівня та компетенції органу, кваліфікації кримінального провадження, процесуальних дій чи запитуваної інформації із великою вірогідністю об’єктивно пояснить причини «цікавості» правоохоронців та дозволить спрогнозувати їх подальші дії.

Розглянуто аспекти підслідності різних правоохоронних органів на основі судової практики «ідеальних вироків», визнання недійсним договору, як способу притягнення до кримінальної відповідальності юридичної особи, нові позиції Верховного суду при постановленні виправдувальних вироків в економічних справах тощо.