Content Oriented Web
Make great presentations, longreads, and landing pages, as well as photo stories, blogs, lookbooks, and all other kinds of content oriented projects.
Адвокати LS GROUP в Харківському апеляційному адміністративному суді успішно представили інтереси підприємства у податковому спорі із органом ДФС
09 10 2017

2910026849

Фахівці LS GROUP вдало представили інтереси клієнта в Харківському апеляційному адміністративному суді у податковому спорі із регіональним органом Державної фіскальної служби України.

Зокрема, за результатами розгляду позову, заявленого нашими адвокатами в інтересах клієнта, окружним адміністративним судом він був задоволений, а рішення регіонального органу ДФС України про корегування зобов’язання підприємства за податком на додану вартість на загальну суму понад 300 тисяч гривень, скасовано.

Не погоджуючись із цим рішенням, органом ДФС його оскаржено у апеляційному порядку.

Проте в судовому розгляді наші адвокати мотивовано довели, що спростовуючи дані щодо господарських операцій платника податків, податківці діяли всупереч чинному законодавству, вийшли за межі своїх повноважень та вдалися до необґрунтованих висновків щодо нібито «безтоварності» таких операцій.

За наслідками розгляду суд погодився із правовою позицією юристів LS GROUP  та 6 жовтня ц.р. відмовив у задоволенні апеляції органу ДФС, залишивши в силі рішення окружного адміністративного суду про скасування податкових-повідомлень рішень.

Податковий спір стосувався так званого питання «товарності» операцій. Мова йде про випадки, коли на думку податкового органу платник податків відобразив у податковому та бухгалтерському обліку такі операції, що не відбулися в дійсності. Такі спори є чи не найбільш поширеними. При цьому варто відзначити, що вітчизняна судова практика в цьому питанні є досить мінливою, суди досить часто висловлюють діаметрально протилежну правову оцінку.

Слід зауважити, що хоча податкові повідомлення-рішення у цьому спорі стосувалися не значної суми, проте потенційні репутаційні втрати могли призвести до розірвання господарських відносин із партнерами та вагомі фінансові збитки для клієнта.