Content Oriented Web
Make great presentations, longreads, and landing pages, as well as photo stories, blogs, lookbooks, and all other kinds of content oriented projects.
Юридична компанія LS GROUP захистила інтереси товариства на суму 1,2 мільйона гривень у податковому спорі
18 10 2017

%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82

Юристи LS GROUP домоглися скасування окружним адміністративним судом податкових повідомлень-рішень регіонального органу ДФС, якими клієнту зменшено розмір від’ємного значення суми податку на додану вартість, застосовано штрафні санкції та збільшено суму грошового зобов’язання за платежем податку на прибуток на загальну суму близько 1,2 мільйона гривень.Зокрема, за результатами документальної планової перевірки фіскальний орган констатував, що клієнтом не підтверджено факту здійснення господарських операцій з контрагентом по будівництву торгівельного центру вартістю 70 мільйонів гривень, оскільки, на думку податкової, працівники не могли виконати будівельні роботи, а документи складалися з метою створення зовнішніх ознак фактичного здійснення операцій та правомірності формування сум податкового кредиту.

Податкові повідомлення-рішення та дії по перевірці органу ДФС в інтересах клієнта були оскаржені до оружного адміністративного суду.

Під час судового розгляду юристи LS GROUP довели реальність будівельних робіт, правильність відображення цих операцій у бухгалтерському та податкову обліку, спрямованість правочину на реальне настання правових наслідків. Водночас наші фахівці обґрунтували, що висновок фіскалів про безтоварність операцій зроблено лише на підставі припущень та теоретичних розрахунків стосовно недостатності кількості ресурсів для виконання будівельних робіт.

За наслідками розгляду суд погодився із правовою позицією юристів LS GROUP  та 17 жовтня цього року скасував податкові повідомлення-рішення регіонального органу ДФС України про зменшення розміру від’ємного значення суми податку на додану вартість, застосування штрафних санкції та збільшення суми грошового зобов’язання на загальну суму 1,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, на початку цього місяця у Харківському апеляційному адміністративному суді наші юристи довели правомірність рішення окружного адміністративного суду про скасування податкових повідомлень-рішень органу ДФС на суму 300 тисяч гривень.